2015. sze 20.

Civilben is szivárog az amerikai hadsereg?

írta: Domján Tibor
Civilben is szivárog az amerikai hadsereg?

Régóta tapasztalható - számomra főként a VIII. kerületi Népszínház utca környékén - hogy kisportolt, és különösen jól szituált fekete fickók ácsorognak, lődörögnek az utcákon, vagy éppen utazgatnak a tömegközlekedési eszközökön.

 black_man_hungary.jpg

A kép csak illusztráció, Röszkén készült

Először arra gondoltam, hogy bizonyára menekültek lehetnek, de később ezt elvetettem, mert ilyen számban és ilyen huzamos ideig ugyanazokat az arcokat arabokban sem látni, még errefelé sem, ráadásul lerí róluk, hogy a riadt vagy éppen zavaros szemű menekültekkel ellentétben ők borzasztó lazák. Nyilvánvaló, hogy nem tömegszállásokon vagy a szabadban alszanak, ráadásul soha nincs náluk motyó, hacsak nem éppen a divatos bevásárlószatyrok, amikkel flangálnak, miközben szemérmetlenül stírölik az arra járó csajokat. 

A rajtuk lévő menő cuccokra sem lehet ráfogni, hogy segélyszervezetektől származó bálás ruhákról lenne szó, mert azok között gyaníthatóan ritka a legújabb Gucci, Tommy Hilfiger vagy éppen Lacoste modell, de bizonyára Breitling vagy Rolex órából is igen kevés lett kiosztva menekülteknek, mikor nincstelenül átlépték a határt, nem beszélve az egyéb ékszerekről. 

Beszédüket hallgatva korábban - hónapokkal ezelőtt - még jóval gyakoribbak voltak a különböző hubububu afrikai dialektusok, ám újabban, egyre inkább a szlenges amerikai angolt beszélik a srácok.

Egy a Népszínház utca végén található kocsma környékén, ahová szinte csak feketék járnak, egész nap folyamatos az ácsorgás és a csapatos semmittevés, ami errefelé nyilván nem egy feltűnő jelenség, de akkor mégis miből tudják megvenni azokat a vadi újnak, vagy legalábbis néhány évesnek látszó luxus terepjárókat vagy éppen cabriókat, amikkel egymást cipelik különböző helyekre, amikor éppen nem kocsmáznak valahol?

Bizonyára semmi közük azokhoz a felröppent hírekhez, amik szerint egyes színes bőrű úriemberek nyílt drogelosztónak használták a Blaha Lujza téri McDonald's épületét, melynek hosszú hónapok után a hely biztonsági őrei és néhány újságcikk vetett - legalábbis időlegesen - véget.

Persze semmi uszulás, de azért jobb félni mint megijedni, főleg azért, mert véletlenül épp a hazánkban lődörög az amerikai hadsereg egy része, akikről köztudott, hogy mint valami betegséget, szinte kényszeresen terjesztik sajátosan értelmezett demokráciájukat, ami valahogy aztán sohasem akar szárba szökkenni, sőt inkább mindig valami gyanús polgárháború sarjad ki belőle, anarchia vagy despotizmus, ami évekre vagy éppen évtizedekre leszedálja a "bevetett" termőföldet. 

Nem tudom, hogy mások mit gondolnak erről, de szerintem manapság, amikor meg akarok szállni egy demokratikus országot, azt rendszerint nem nyíltan teszem, hanem álcázva, lassan, beépülve, átdobálom a speciálisan (akár terrorcselekmények elkövetésére is) kiképzett embereimet, akiknek ráadásul pompás fedezéket nyújt, az úgynevezett migráns válság, majd amikor már elegen vannak, akkor pl. egy hadgyakorlat keretében bemasírozok az országba, mint valami világi őrangyalka, miközben a zsebemben lévő sajtó segítségével már azzal puhítom az egyébként is végletekig hergelt agyakat, hogy nyitok itt egy NATO parancsnokságot, mert többek között azt látom, hogy a szerb határra sincs elég haderőtök, oszt pont.

Ha pedig netalán mégsem tetszene mindez a háziaknak, hát ott vannak városszerte az embereim, addigra már helyismerettel, logisztikával, stb., akik készen állnak bármilyen különleges feladat elvégzésére.

Persze, ne így legyen, de azért gondoltam leírom...

Szólj hozzá

afrika civil utca army fekete katona alvó beépülés USA Magyarország VIII. kerület Népszínház ügyök